Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Česká politická scéna míří již k třetím parlamentním volbám nehybná a zatuchlá. Ale Babiš sklízí trvalých +-30% a míří k dalšímu čtyřletému vládnutí, nemá tedy důvod cokoliv změnit. Míč je na druhé straně hřiště a to je ten problém. ODS, ČSSD i KDU-ČSL už léta žádný nový program nevytváří. Jejich programem je držení pozic /zvláště na vnitru/, zajišťování beztrestnosti mnoha svých stranických souvěrců i předchůdců složitým manévrováním při dosazování vysokých pozic ve státní správě /často ve spolupráci s V.Klausem nebo M. Zemanem/ a intrikování ve vlastních stranických sekretariátech při boji o co nejvýhodnější místa na kandidátních listinách pro příští volby.

Vstup MCh do politiky by zcela jistě znamenal politickou smrt ČSSD, KDU-ČSL, TOP09 a STAN. Znamenal by jistě i velký úbytek hlasů a prakticky ochromení ODS. Některých by byla škoda, jiné pohřbíme s úlevou. Ale něco se změnit musí.

Diskutující mají v mnohém pravdu. Ano, příznivci MCh jsou i příznivci jiných stran, ale to voliči ANO, Okamury nebo Pirátů byli dříve také. Odbornost kandidátů nechť v této chvíli řeší chvilkaři, se soudem počkejme do voleb.

Celou diskuzi jakoby provázel stín malomyslnosti, pro nás Čechy tak typické - "to nemá cenu, ono se stejně nic nezmění, vždyť je to všude stejné...."

Vůbec nejde o odstranění Babiše, naopak. Jde o odstranění podstatné části opozice, která je fosilizovaná a bez budoucnosti.

Doba si naléhavě žádá odvážný čin. Vstup chvilkařů do politiky by takovým činem byl. A jejich volba nespokojenými voliči také.

2 5
možnosti
SB

Ono jde také o to, zda MCHPD vůbec do té politiky vstoupit chce a do těch voleb jít chce.

To už by nesli kůži na trh a mohli by také prohrát.

Zatímco když budou dělat podobné akce, jako dělají, tak budou mít své jisté a bez jakékoli odpovědnosti.

10 0
možnosti
RP

Já si myslím, že Minařovi se jeho role v MCh začíná velmi líbit. Kdo ho při projevech sledoval v začátcích tak vidí jak se mění a stává se silný "vůdce". Jeho gesta, ty dlouhé pomlky při projevu, mimika obličeje mluví za vše. Podle mě nemá šanci, k těm všem slovům mu chybí charisma a pro opozici by byl jen nevyzpytatelné nebezpečí.

19 2
možnosti

Naštěstí Minář i Roll mají svoji hlavu, kterou naše poznámky neovlivní! :-)

2 6
možnosti
PS

Závěr vašeho blogu je velice nepřesný. Počítáte s "Milion chvilek je reálnou politickou sílou s několika sty tisíci voliči" JENŽE na Letné nejsou příznivci chvilek ale odpůrci Babiše. Vedle sebe tam stojí voliči pirátů ODS ČSSD to nejsou voliči chvilek to jsou odpůrci Babiše.

PS: Já vám prozradím jak porazit Babiše. Musí nabídnout program minulé volby s programem antibabiš jsou názorným důkazem. Pokud budou vyřvávat že Babiš má jen důchodce a hloupé venkovany(dehonestace voličů Babiše) tak to taky nepomáhá. A ta novinka tedy bonzování do Brusele tak to je přes čáru i na řádného soudruha.

26 2
možnosti
Foto

Spousta voličů je spokojena s Babišem - krizovým manažerem. Jediná cesta je tyto voliče odloudit. Ala na to ti demokrati ještě nepřišli. ODS mohla být ve vládě a sbírat body. Ale ji jsou milejší ty kydy o trestně stíhaném premiérovi. Když ústavní soud řešil církevní restituce, tak ho nezajímalo, kdy, kdy, proč a jak hlasoval. Vzal prostě smlouvu a rozhodl. A koalice to přijala bez zbytečných keců. Stejně tak se rozhodne i o Čapím hnízdě. Splnil (uzpůsobil) podmínky pro dotaci, splnil. Akorát, že to demoblog nikdy (na rozdíl od církevních restitucí) nepřijme.

38 4
možnosti
PK

Konečně pokus o popis stávajících možností opozice a nikoliv pláč nad všemohoucnosti a zároveň neschopnosti vlády. Jen mi v tom výčtu chyběli piráti, kteří drží druhou pozici. Pakliže MCHpD bude kandidovat podstatně to zamíchá pořadím a ubere hlas stávajícím opozičním stranám a taky si myslím, že není záměrem chvilek kandidovat, naopak chtějí školit opozici, jak účinně položit vládu. A ještě bych dodal k ODS, pan předseda na sjezdu prohlásil jasně příští rok do Strakovky, tak jsem zvídav jak na to půjdou...

5 2
možnosti
Foto

Pekař a velkouzenář? ;-D;-D;-D

Bych chtěla vidět, kolik uzenin a pečiva osobně vyrobil.....

5 7
možnosti
MB

To se Vám ale povedlo!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
EH

Kolik těch účastníků demonstrací chodí reálně volit? Jo kdyby se volilo proti Babišovi, to by bylo voličů. Jenže když hlásači "kdokoliv je lepší než AB" mají vybrat volební lístek, začnou se v tom nimrat jako v jídelním lístku nemoderní restaurace. Najednou zjistí, že každá strana má ingredience, které nechutnají.

PS: Pokud oblíbený VK se neumí dostat nad 3%, proč by měl být Minář úspěšnější? Stačí změnit podmínky (ulice --> parlament, hesla --> program) a už je situace jiná.

13 2
možnosti
AM

A41d45a34m 59M85a91l43ý

1. 7. 2020 13:25

Výrok "Nejsou lidi" platí i v naší politice.

Poté, co její úroveň zejména díky lidem jako Babiš a Zeman vytrvale klesá, to prostě lepší jen tak nebude.

Napravit pověst místní stoky a přilákat slušné lidi do politiky bude trvat desetiletí.

6 4
možnosti
PK

Omyl, úroveň klesla daleko dříve před B a Z a proto tam ten B zrovna nyní vládne.

12 3
možnosti
SB

Jeden příspěvek jsem již napsal, napíši ještě jeden:

Existuje ještě jedna další chyba, s kterou Babišovi odpůrci zapomínají počítat:

Domnívají se, že všem, kteří mluví o odstranění Babiše, jde skutečně o to jeho odstranění a že nemají své osobní kariéristické zájmy.

Kdyby hnutí Milion chvilek vstoupilo do politiky, jak si přeje pan autor, muselo by se počítat s tím, že se začne otřásat v boji o koryta a že ostatní antibabišovské politické strany najednou začnou reagovat na vzniklé nebezpečí, že ji přetáhne jejich voliče.

nemyslete si, pane autore, že mrzké sledování vlastních zájmů o funkce je vlastní pouze těm stranám, které nemáte rád.

To je vlastní všem relevantním politickým silám.

40 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Ostatně strach o koryta je hlavním důvodem, proč se opozice nikdy nesjednotí - příliš mnoho zájemců o příliš malý počet vysokých postů....

9 1
možnosti
AN

A70l59e70š 12N49o46v14á58k

1. 7. 2020 13:05

Problém je v tom, že MiChviPrD nepřinese do systému žádné nové voliče, jen přebere lidi stávajícím opozičním stranám.

26 1
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik