Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K28a26r96e15l 70B66o36k

11. 1. 2020 10:12

Velice dobře jste to posal.R^

3 0
možnosti
PC

Rv Pane Konáši,

váš článek je jednou z mnoha ukázek, jak český človíček všemu "rozumí".

Každý (velmoci, státy, jednotliví lidé) ať si laskavě zamete před svým vlastním prahem. Bude to pak mít blahodárný vliv na život nás všech zde na Zemi.

3 7
možnosti
JR

Podceňování nepřítele je a vždy v dějinách bylo znakem hlouposti. Tolik asi k článku.

Á propos, autorova charakteristika "hlučných, arogantních, surových primitivů" se výborně hodí i na současného nájemníka Bílého domu a většinu lidí, jež si vybírá za své poradce a ministry... ;-) Jak jenom to ta zámořská demokracie dokázala, že si taková individua navolila do svého čela a dala jim právo mačkat ty velká červená tlačítka?! ;-D8-o Dle teorie by se přeci něco takového mělo objevovat jen v diktaturách, kde je vládnoucí třída "spolehlivě izolovaná od lidu"...

8 8
možnosti
DR

Přesně pane Riessner. Do té sbírky nájemníků Bílého domu už chybí snad jenom jestřáb Bolton.

0 0
možnosti
ZK

Íránskou Republikánskou gardu jsem viděl na záběrech pochodovat. No nádhera. Na očích zrcadlovky, co v amerických filmech nosí zlí šerifové, na rukou bílé rukavičky, co jsme nosili do tanečních. Fakt nádhera. Na tribuně mocní jen plesali a já, ač nejsem jejich fanda, jsem jim musel dát palec.

1 0
možnosti
Foto

Poslední události ukázaly, že i vůdcové v Iránu znají své meze. Irán nemůže a USA nemá zájem vyhlašovat válku. Na akci USA musela přijít protiakce a v první chvíli, bez dodatečných informací, mi nebylo jasné, jak mohly všechny rakety doletět do svého cíle bez povšimnutí americké protivzdušné obrany. Kdyby Irán chtěl opravdu překonat americkou protivzdušnou obranu, podnikl by masový úder v řádu stovek raket a američané by jich nemalé množství zničili. USA chápaly, že Iránští vůdci nesmí ztratit tvář před svým obyvatelstvem a tak jim akci umožnily. Bohužel, přestože byla akce víceméně domluvená, je tu kdyby, takže po útoku samozřejmě musíte čekat protiútok raket protivníka a máte ruku na tlačítku v nejvyšší pohotovosti. To, že někomu ruply nervy, byla nešťastná náhoda způsobená stresem a lajdáctvím řízení letového provozu v oblasti, které mělo všechny civilní letouny po útoku uzemnit. Hodnotit vybavenost armády Iránu, Švejkovským národem, který je v nejvyšší pohotovosti s vozidly bojové pěchoty, které byly možní moderní před 40 lety, bez tanků, pěti dopravními a pár bojovými letouny je hodné zamyšlení. P.S. Kolik, podle Vás, je schopna zničit naše protivzdušná obrana raket vypálených z území Iránu?

5 3
možnosti
Foto

Jestli to tlačítko nebylo stisknuto čelem při modlení. Když si někdo splete protivníkovu raketu s dopravním letadlem, tak tam nemá co dělat.

Pokud tam nemají systém sovětského původu. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Konáši. Nechte prosím toho komického bubnování do války. O Íránu nevíte zdá se takřka nic. Dle nadpisu Vašeho propagandistického textu dokonce nevíte ani jak se tato země správně nazývá. Víte podceňovat soupeře se nevyplácí a karty nejsou pro Američany a jejich spojence na středním Východě už dávno dobře rozdány.

Bylo by lépe spíše přiznat, že infantilní vývoz demokracie do oblasti arabského sudu střelného prachu se nikde nezdařil a jeho jediným hmatatelným výsledkem jsou tisíce promrhaných lidských životů, miliardy vyhozených dolarů, nefunkční a zhroucené státy s loutkovými vládami a milionové vlny uprchlíků směřující do Evropy.

10 10
možnosti
Foto

I Vám pěkný večer, pane Mužíku. Co se znalostí Íránu týče, necítím se nijak handicapován - při studiu etnografie a folkloristiky na UK jsem byl nucen složit zápočet z dějin blízkovýchodních kultur. Írán nepovažuji za důstojného soupeře ani pro NATO, ani pro USA, po čtyřiceti letech totality, umocněné rigidní islámskou ideologií, dospěla tato země tam, kam je v podobných případech běžné-k násilí na občanech, zaostalosti, korupci a ekonomickému rozkladu. Íránští vládcové sami pak k fantasmagorickým představám o vlastním významu a své roli v budoucím uspořádání světa.

Co se vývozu demokracie, který považujete za infantilní, týče, zastávám zcela opačný postoj. Na rozdíl od občas hlásaného názoru, že demokracii nelze vnutit silou, ukazuje nám historie pravý opak. Francouzská občanská společnost volnosti rovnosti a bratrství se zrodila z krvavého kataklyzmatu revoluce 1789-1794. I naše demokratická republika byla v roce 1918 vnucena Rakousku-Uhersku /ale i Čechům a Slovákům/ po čtyřech letech války. I Japonsko, Německo a některé další země byly v r. 1945 přinuceny k demokracii silou a bolestivou změnou dosavadního národního paradigmatu.

Nejinak tomu bude i v Rusku, v Číně a na Blízkém východě.

7 5
možnosti
PK

No já bych peršany nepodceňoval, tak jak v dnešním rozhovoru říká diplomat Kmoníček, pomstít se mohou klidně až za x let....

4 2
možnosti
DR

"A toto má být ta armáda, která chce bojovat s US Army ? Toto mají být ty neporazitelné jednotky "geniálního" Sulejmáního ?"

Bohužel je vidět, že jste vůbec nic nepochopil. To není kritika, spíše povzdech nad tím, proč se pouštíte do tématu o kterém nevíte lautr nic.

10 6
možnosti
LF

L53u41k87a23s 17F67i31k41r

10. 1. 2020 21:52

Rozsivejte vase moudrosti ...

7 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik