Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A56d18a33m 93M84a41l17ý

19. 11. 2018 16:34

Položíme vládu a co dál?

Normální strana by místo Babiše nominovala někoho jiného.

Jak ale může ANO vyhodit Babiše? Defakto majitele strany.

Prostě nemůže, všichni jsou Babišovými podřízenými.

Možná i KSČM má demokratičtější principy.

1 2
možnosti
MP

Přesně tak to je, ANO = Babiš, je to jeho strana, kterou si on sám založil a bez něho by celé ANO skončilo. Tudíž volání po jeho odchodu z čela strany je logický nesmysl. Prostě to není klasická politická strana a bylo to tak od samého počátku hnutí, takže dost dobře nechápu, proč se tomu pořád někdo diví. Na druhou stranu, i takovéto strany mohou existovat, zákon to dovoluje, takže na tom není nic špatného. Prakticky každý z nás má právo založit si politickou stranu...

6 0
možnosti
PK

...pak se přece vrátí do starých kolejí, po kterých se tady otevřeně volá...;-D

3 0
možnosti
ZS

Vládu nikdo nepoloží, protože opozice na to nemá (bohužel) dost hlasů, komunisti svého soudruha nepoloží a ČSSD neví, jestli je jalová nebo březí, takže nakonec také bude hlasovat pro status quo. Babiš má navíc v záloze Okamuru, který je ochoten za funkci podpořit kohokoli.

Kdyby se to přece jen povedlo, byl pravděpodobný plán vláda ANO bez Babiše (bez ANO nikdo smysluplnou koalici dohromady nedá) s podporou levého nebo pravého středu, podle toho, jak by se dohodli. Bohužel tuto variantu zazdil hradní pán dřív, než se o ní mohlo začít vůbec jednat.

0 1
možnosti
JL

Pane Strnade podporuji vase mysleni. CR mema moznost na odstraneni jednotlivce (voleneho) z pozice vladniho cinitele. Od prezidenta az po poslance Snemovny. (Senatu). Nase Ustava tento krok nezna.

Take nase cesta na sestaveni Snemovny a take vlady, nam neumoznuje vyuzit silu jJEDINCE pri rozhodovani v dulezitych okamzicich. Je dnes vazan na vernosti ke strane a ta rozhoduje. Slib poslance pri zacatku uradovani je obchazen strachem pred novou volbou, kdy jeho jmeno na kandidatce bude az na konci.

0 0
možnosti

To už se stalo. Vymítáním ďábla korupce byla otevřena brána peklu babisišmu.

5 3
možnosti
ZD

Reagujete na blížící se Vánoce pohádkovými příspěvky.

2 0
možnosti
PP

Ať se propadnu, jestli jsem na výplatní listině Agrofertu.

0 0
možnosti
AN

Já bych doporučil, nové vládě, nezvyšovat důchody. Něčím se začít musí 

1 0
možnosti
Foto

;-D Má to ,,háčíček. Snížila by se kupní síla nemalé části obyvatelstva, což není ani ekonomicky zanedbatelné;-)

2 0
možnosti
MV

Celkem slušně fungujici vláda není vládou DOBRE fungující. O etice premiéra a prezidenta nemluvě. Buď žiju v jiném státu, nebo máte na etiku a funkčnost vlády celkem nízké nároky.

12 4
možnosti
ZD

Marku musíte se - nakonec i my všichni - rozhodnout pro jedno. Chtít vše a hnát se za souladem všech kladných hodnot a morálky a etiky a slušnosti je pozůstatek minula, kdy první autoritou ve státě byl vždy generální tajemník všeho. Jakkoliv to asi nevypadá i pan president je jen člověk. .

2 0
možnosti
ZD

Vítejte, nevím jak jiným ale mně jste chyběla s analytickým příspěvkem.

11 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi a dávám karmu R^,

ale od pánů Vodvářky, Vlka a Valička to schytáte, protože za všechno špatné mohou pouze Babiš, Zeman a (Putin)...

8 2
možnosti
ZD

Ono těch správně chytrých jsou plné blogy i ulice. Přesně jste formuloval moje myšlenky. A to jsem se v mnohých diskusích přímo ptal proti čemu bojují resp. čemu otevírají vrata? Odpověď žádná - v hlavách prázdno. Ale zakřičet si a zanadávat to ano.

4 0
možnosti
MS

Kdyby zde byl prezident, který ctí ducha Ústavy, pověřil by sestavením nové vlády někoho jiného z hnutí ANO a bylo by po problému. Za takových okolností by zcela určitě šlo sestavit většinovou vládní koalici. Na Hradě ovšem vládne ješitný, mstivý a svéhlavý stařík, který si myslí, že spolkl všechnu moudrost světa a tak bude napětí na politické scéně pokračovat.

10 6
možnosti
Foto

K takto sprostému příspěvku se nelze vyjádřit jinak, než mínusem

4 2
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik