Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Díky za zajímavosti. Dějiny ukazují stále na to stejné ! Pořád je nějaký příslib, "Toho lepšího" a pak to jede. Na konci procesu se lidé mají přibližně stejně - nicméně protagonisté neobyčejně zbohatnou. Já, za první Histo tunel považuji tu káď v městě Tábor. Lidé do ní, v dobré víře vkládali své poslední majetky. Podobný úsměv, když J.Žižka přemohl Rožmberky - ti se radovali, že nebudou Daně. Tu se objevili husičtí výběrčí. Na to téma i p. Vondruška - Husitská epopej. Na tu "Káď", jsem se ptal osobně. Odpověď - Nesmírně pravděpodobné, záznamy však neexistují ! Tak říkám, že ti hamižní hadi pečlivě zlikvidovali i své archivy ! Krásně vidět - Z principu, co se změnilo ? Asi to jinak ani nejde - jistě, vyjímky jsou , např. nějaký užitečný vynález. I zde, pak problemy B. Gates okradl S. Jobse . Úctyhodný Otto Wichterle si vyšoupal čočky na stavebničce Merkur - Toho zase okradli Komunisté a pro jistotu mu patent prodali ! Furt dokola .Nepochybně bude lépe, že ano .. :-)

3 0
možnosti
SB

Výjimky mohou být na ryze osobní úrovni. Někdo zdědí miliony a topí se v primitivním luxusu, jiný zdědí nebo vyhraje stejnou částku a nijak to s ním nehne, protože prostě tvrdí, že jeho obyčejná škodovka mu udělá stejnou službu jako kterýkoli jiný automobil a že ho úplně stejně převeze z Českého Krumlova do Moravských Budějovic jako to nejluxusnější Ferrari a že v panelákovém třípokojáku je spokojenější, než by byl ve vile, protože tam má větší pohodlí.

Na individuální úrovni mohou být rozdíly, ale v průměru jednotlivých skupin asi ne., protože na jednoho takového, jak jsem uvedl výše, vždy připadá deset hrabivců.

1 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik