Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Nejlepší byla reakce Jiřího Suchého na výzvu Báry Štěpánové, aby se k nim přidal proti Zemanovi, jinak si ho přestane vážit.

Odpověděl něco ve smyslu „Ani jsem nevěděl, že si mě váží. A tak ani nebudu vědět, že si mne neváží."

Asi tak.

21 0
možnosti
Foto

Karel Kryl by před svoji smrtí určitě od Havla vyznamenání nepřijal, to je snad z jeho postoje k polistopadovým událostem jasné, stačí si poslechnout jeho poslední píseň.

Proč by však neměl pan Nohavica přijmout vyznamenání od prezidenta, který má v první řadě na mysli blaho a prospěch své vlasti, vždyť od toho je tu i on, písničkář, aby probouzel v lidech vlastenectví a lásku k zemi ve které žijí.

Tedy dá se říci, jsou duše spřízněné a oba jsou českým lidem milováni, tak nechápu, co se tady řeší.:-)

9 3
možnosti
Foto

Bože....! Jak na tohle odpovědět..... ?

4 4
možnosti
Foto

U pana Brunnera si cením alespoň stručnosti.

5 0
možnosti
JR

J43a49n 54R22á62ž

10. 9. 2017 15:56

Nevím, co udělá Jarek Nohavica a v žádném případě bych se necítil kompletní mu radit, zda má medaili od prezidenta přijmout, či nikoliv..

Ale až prezidentské volby ukážou, zda autor mluví názorem většiny, nebo vyjadřuje názor menšiny, která je jen víc slyšet.

10 0
možnosti
JK

Souhlas.. ale pro pravdivost autorových myšlenek určitě není podstatné,

jestli autor mluví názorem většiny, nebo menšiny, která je někdy více, někdy zase méně slyšet.

2 0
možnosti
JH

J. Nohavica je velká osobnost, nepotřebuje radit od ativistických nýmandů, nechat sebou manipulovat

17 6
možnosti
JL

a proto je váš příspěvek zcela zbytečný.

Nazval bych ho ,soumrak nálepkáře.:-)

11 4
možnosti
EK

Já to nechápu, školy to má, vzdělané to je a pořád nepochopí, že čím víc takových článků, tím spíš bude Miloš Zeman znovuzvolen, i kdyby (cituji neznámého autora) ležel mrtvý, naložený ve flašce se slivovicí.

3 3
možnosti
JN

Kdo ví, třeba jsou to Zemanovi placení provokatéři.

A možná to taky pro Zemana dělají zadarmo.

4 5
možnosti
VM

Vy by jste se měl přejmenovat, Koniáš by se lépe hodilo k vašim příspěvkům.

6 7
možnosti
Foto

J52a31k41u22b 68R63o74t79h

10. 9. 2017 14:12

Vy toho asi o Koniášovi moc nevíte, že? Kromě toho, co bylo ve Vávrově filmu podle Jiráska a v bichli Temno, tedy. ;-D

13 4
možnosti
Foto

Kdo Vám, pane autore (a komukoli), dal jakékoli právo, veřejně ponoukat a štvát Nohavicu (a kohokoli obecně) k tomu, aby ostentativně (a dle Vašeho názoru údajně "morálně povinně") odmítl převzít zajisté zasloužené vyznamenání a ocenění z rukou prezidenta Zemana?! S tím, že pokud tak učiní a neodmítne, tak ve Vašich očích (a v očích dalších jakýchsi Vám podobných) Nohavica "poklesne" a " promarní příležitost" k jakémusí "odpustku" za svou minulost .... a já nevím, co ještě!

Zemana pak v dané souvislosti přirovnáváte k Emanuelu Moravcovi (jiní dokonce k Hitlerovi .... mimochodem - přirovnání k Putinovi či Kim Čong Unovi jsem ještě zatím nezaznamenal, ale to je zajisté jenom nedopatřením Vašich názorových kruhů).

Fuj! Rv

Pane autore, Vaše pamfletické štvaní a poštvávání mně připomíná někdejší komunistické štvanice vůči lidem, které bylo třeba za každou cenu nějak veřejně zdiskreditovat a dotlačit k činům, které by jinak sami neudělali.

Něčím takovým jsem naprosto zhnusen! Rv

25 15
možnosti
VK

Vy jste psal pro Rudé právo ne? Ponoukat, štvát, poštvávat, diskreditovat, zhnusen....

Autor napsal svůj názor a očividně i jiných. Pane Mazurku, ruku na srdce, ta charakteristika se spíše hodí na vaší tvorbu.

16 13
možnosti
VV

Nechcete nechat na Nohavicovi, co udělá? Já myslím, že je svéprávný a že je to pouze jeho věc.

15 1
možnosti
Foto

Nohavicova účast Není metálem pro MZ. Pokud to takhle chápete, přistoupil jste na hru. Hru politiky - prezidenta nazýváte politikem. Prezident by být politikem něměl, a pokud takový je, Vy mu tu hru posvěcujete. Vy do toho taháte politiku stejně jako on.Vy soudíte a manipulujete dopředu s věcí, co předmětem politiky být nemá.

Vy píštete cosi o tom, že lid čeká na písničkářova slova, má pocit, že písničkář je jejich - nakonec je to on, kdo nám dodává odvahu. Ano. Lidi potřebují své Husy, Koziny,... řekni, zazpívej, pověz to za nás!!!jdi za nás do vězení, ustoj ten tlak, protože jsi narozdíl od nás upachtěných a malověrných měl odvahu... to my se za tebe tak ráááádi schovávali... lid, co nedokáže pak povětšinou odpustit dotyčnému Vůbec Nic... plná ústa Pokání. Tys to nevydržel?

Jste pro mne zase další z řady, co si bere JN nehorázně na paškál jako rukojmí své malosti a utetelených očekávání, co ho staví pod tlak,jako kdysi socialismus se vším všudy, kdo si ho nehorázně jako komunista znárodnil a místo abyste loni napsal Hůlkovi a Sedláčkovi, že to Oni, to Oni tam v tom sále nemají co dělat, přenášíte jakousi zodpovědnost na jednoho otloukaného muže, který má za nás všechny - a vpodstatě nevděčné neodvážné ďábly v očekávání - opět řešit, že jsme v prvních možných přímých volbách katastrofálně selhali.Rv

22 2
možnosti
Foto

ještě jakýsi dodatek - osvětlující pro věci zdejších plus a mínus. Opravdu teskním za Havlem, chyby v tom prvním období by udělali všichni bez rozdílu, teskním ha Havlem...prezident Zeman zneužil nepravdu ve svůj prospěch a dodnes tvrdím, že má štestí ve velkorysosti protikandidáta KSchw., že ta nařčení zůstala jen jako hořkost, gentlemansky bez prošetření a dalších tahanic... M. Zemana si zgruntu nevážím. Ale nesnáším vytváření tlaků. Na někoho, kdo národ spojoval, kdo nám tolik dal a kdo má být v tom nejvzácnějším sále jako štít a vizitka umu a odvahy na piedestalu a v kontrastu tak očividném, že někteří dotyční hůlkovití pak raději ze sálu prchají a cestou ten metál málem ztratí.

Zpíval vždycky o svobodě a my ho za to měli rádi... nechme JN svobodně rozhodnout.

2 3
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik