Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Opět a téměř už posté. Výzva "Děkujeme odejděte" byla podepsána v pražské kavárně Slavia. A ten výraz poprvé použil jeden její signatář. Viz Wikipedie.

1 0
možnosti

že to to řekl Zeman je jedna věc, já slyšel, že se tak označovali lidé před 89, kteří časně po obědě (13h) vstali po nočním tlachání a znovu začali "den" v kavárně a nikdo nevěděl a neví kdo byl agent a kdo idealista, snící o životě v "demokracii", byli prý mimochodem pověstní tím, že většina z nich nic nedělala, tak nevím....

0 5
možnosti

Co to je ta Kavárna? Prostě to zjednodušeně zahrnuje skupinu lidí, které něco spojuje. Takových zjednodušených pojmů je mnoho. Stejně tak bychom se mohli ptát, co nebo kdo je „disent“. Kavárnu je možno je označovat za Havlovce či Havlisty, nebo i jinak, třeba Pravdoláskaři. Na tom není nic pejorativního. Francie zná degaullismus, Argentina perónismus (perónisté). Po roce 89 potřeboval Svět ikonu pádu železné opony a našel jí v Havlovi. Mělo to asi víc příčin. Spisovatel, dramatik. Pád železné opony u nás navíc reprezentovali herci, zpěváci, spisovatelé. Takže vzájemná symbióza byla zřejmá. Tito lidé pak těžili z Havlovy slávy. Všimněte si, že to vlastně byla česká specialita. Nic takového nebylo v Maďarsku, NDR, Polsku, trochu na Slovensku díky federaci. V Polsku např. konec komunismu reprezentovali obyčejní „odboráři z Gdaňska“ a ne žádná kulturní „elita“ z Varšavy.

Tito lidé nabyli dojmu a pořád v něm žijí, že oni jsou nejen strůjci změn, ale i strážci demokracie a vývoje celé společnosti. Navíc dostali do vínku danajské dědictví Václava Havla „nepolitické politiky“, kdy kvalitu demokracie určují jakési morální elity, které mají jakousi vyšší odpovědnost a ve své podstatě tak řídí stát. S tím souvisí i heslo „Pravda a láska“. Řekl bych, že to bylo geniální „marketingové“ heslo do revoluce. Takových hesel zná Svět spoustu, každá převratná doba má své heslo. Pravdoláskaři to však vzali jako politický program a to nemůže fungovat.

5 3
možnosti
Foto

Zajímavé, jak autor sám píše: ".... všelijaké Kocáby a Horáčky, Schwarzenberky a Kollery, Halíky a Šimony Pánky"

Mám pocit, že pan autor dobře ví, koho všeho do té imaginární "(Pražské) kavárny" zařadit a kdo tam "hrdě patří". Nelze, než souhlasit! R^

7 4
možnosti

Jsme přesyceni pojmy, které nemají žádný význam ! Denně je slyšet - Zadarmo, sociálně spravedlivá společnost, poctivě pracoval, feminismus, kavárna - dokonce pražská. Pak dialog odstupuje a nálepkuje se - např. další šílený slovní obrat - Fašizující postoj ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Termin kavarna (take slunickar, pravdolaskar atd.) je zjednoduseny vyraz, nalepka pro ty co tezko udrzi myslenku.

Kdyz se techto lidi zeptate a kam se radi oni, vetsinou odpovi, ze jsou uplne normalni.

Uplne normalni, prostoduche- ovecky. To teda uz rikam ja.

Karma!

9 2
možnosti
Foto

Inu, tak jste se zařadil. A sám, upřímně a prostoduše, jinak myšlenka Vám jaksi unikla;-D

2 3
možnosti
Foto

Já když, v článku narazím na termín "pražská kavárna", kterým autor obvykle nálepkuje své názorové odpůrce, přestávám jej číst, protože to už považuji jen za takové ovčáčkovské pindání. :-)

9 1
možnosti
Foto

Jde o zástupné označení politického směru, který drtivě převládá v médiích. Lidé, kteří této propagandě podléhají, nelze jednoduše označovat za lidi s vymytým mozkem, to by nebylo slušné a politicky korektní. Proto vznikl tento pojem kavárny.

8 10
možnosti

Pojem kavárna v politické rovině vklínil do mozku svým fandům. Na venkově to nikdo nevnímá, tam už i chlapi v hospodách hodnotí značně Zemana minusově !!

8 0
možnosti

Oprava, v první větě chybí na konci slovo Zeman.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik