Diskuse

Nesnesitelná lehkost antievropanství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

EU je socialistický projekt a s tím máme zkušeností více než dost, na vlastní kůži se Češi přesvědčili, že je to závod na mrtvém koni. To prostě nemůžeme vyhrát, historie nás poučila, že žádné reformy s tím nic nesvedou. Stejně jako předchozí socialistické projekty to přinese jen bídu a zotročení, nic jiného a proto je třeba vystoupit co nejdřív. Jen to nemá nic společného s antievropanstvím, Evropany zůstaneme i po vystoupení.

11 0
možnosti
Foto

Pravý opak je pravdou - EU je projektem konzervativních a křesťansko-demokratických politiků. A co se týče Vaší jistoty, že "Evropany zůstaneme", mé obavy pramení právě z toho, že nezůstaneme. Tak jako jsme jimi nebyli ani v letech 1948 - 1989.

1 5
možnosti
Foto

Pane Konáši, řeknu to asi takto:

Vaše niterné přesvědčení o "jedinečné šanci a nádheře zázračného díla EU je velmi zmatené a bohužel vůbec ničím nepodložené a je založené na lži. Obdivujete takto totiž jen jakousi Vaši představu o EU (tedy jaká by EU být měla a mohla) a nikoli realitu (tedy jaká je a jakou se stále více stává).

Sám se nakonec v článku vlastními argumenty usvědčujete z nesprávnosti a lživého postoje, ve kterém setrváváte. Píšete doslova např. - " .... mstivost a nenávist, s jakou se neschopní političtí ouřadové snaží poškodit Velkou Británii" (za její Brexit).

Nebo zcela správně a velmi tvrdě odsuzujete současné vůdce EU jako "levicové extrémisty, salónní komunisty, bývalé kavárenské revolucionáře, neomarxistická individua", apod.

Sám tedy říkáte, že stav je absolutně špatný a neudržitelný a není vůbec v pořádku. Přesto však jste ochoten ho podporovat a všemožně adorovat.

Takoví cizí vůdci a politici mají podle Vás být pro nás lepší, než naši politici? Takový stav má podle Vás být naplněním oné nádherné vize a představy spojené Evropy? Toto máme dnes nečinně trpět či dokonce podporovat a myslet si, že je to pro nás "něco lepšího" a "cíl našeho snažení"? 8-o

Skutečností je, že ze současné EU se stal naprosto pokřivený a "zmršený" politický projekt, na kterém parazitují vybraní političtí nadřazení jedinci, který obyvatelům Evropy ve skutečnosti více škodí než prospívá.

Představa, že se taková EU sama nějak reformuje, je podle mě dost naivní. Stále více jsem přesvědčený o tom, že aby k něčemu takovému mohlo dojí, tak se nejprve musí rozpadnout. Podobně, jako tomu bylo u někdejšího Sovětského svazu.

14 0
možnosti
GK

"Skutečností je, že ze současné EU se stal naprosto pokřivený a "zmršený" politický projekt, na kterém parazitují vybraní političtí nadřazení jedinci, který obyvatelům Evropy ve skutečnosti více škodí než prospívá."

absolutni souhlas Ale nedelame si to i castecne sami? volby do EU paramentu a prijde necelych 20% volicu a pak se divime ze tam je kdo je. Nekde je asi chyba.

5 0
možnosti
LC

S tím Roubíčkem to je dobrý, jenomže mně připadá, že máme 2% mizerné firmy a stále chceme přikupovat. Ne, za komančů nebylo líp. Bylo několik velkých zákazů, dnes desítky menších. A stokrát nic umořilo osla. V každém případě, ani rusové si nedovolili určovat, jaké bude etnické a náboženské složení obyvatelstva na našem území. BTW, občas mám pocit, že začínám žít svůj život podruhé.

6 0
možnosti
Foto

EU je jeden z nejbohatších států světa, o špatné firmě se nedá hovořit.Váš výklad zákazů za komunistů je pro KSČ neobyčejně laskavý, ve skutečnosti bylo zakázáno vše, co nebylo výslovně povoleno. Etnické i náboženské složení obyvatelstva Rusové samozřejmě ovlivňovali zcela libovolně a podle svých potřeb.

1 3
možnosti
OP

Ano, personáíní obsazení vrcholových postav v EU je základní problém EU. Jen najít rychlý a efektivní způsob, jak ty zdegenerované a kdovíkým podmaněné persony vyšoupnout a kde najít nové odpovědné politiky, když kam se podíváte, tam osoby pod vlivem nějaké lobby, fčíl třeba ten mladý Macron, ze kterého jde mráz

5 0
možnosti
AK

Myslím, že jste uhodila na hlavičku.

USA si zvolila někoho, kdo jim poskytl naději na změnu k lepšímu.

Je samozřejmě možné, že dopadne jako Gorbačov.

Člen komunistické strany, příslušník establishmentu.

To nebyl žádný odpůrce socialismu. Chtěl ho jen zreformovat a učinit lepší pro neprivilegované. A ukázal tím jeho nereformovatelnost.

Stejně tak Trump je členem republikánské strany, příslušník establishmentu a osobně bohatý člověk. Také chce učinit kapitalismus lepší pro obyčejné lidi.

Ale možná jen ukáže jeho nereformovatelnost.

Ale nikoho takového v EU nemáme. A vlastně by se to mohlo jmenovat Německá unie, protože nikdo jiný v EU také nevládne a nerozhoduje.

Dokáže ČR ovlivnit volby v Německu nebo do Europarlamentu? V žádném případě i kdyby vhodné kandidáty našla.

Takže buď držet hubu a krok, nebo jít od toho. Nic jiného nemáme fakticky na vybranou.

Myslím si, že bychom měli pečlivě sledovat Velkou Británii a vzít si z toho co nejvíc poučení pro sebe.

3 0
možnosti
VV

Vubec mne neprekvapuje, ze ti, kteri o EWG ci EG vubec nic nevi ji neustale velebi a EU demonizuji. A pritom se vlastne zmmenily jen veci k dobru.

Asi zadny zdejsi kritik EU vubec nevi, ze v EWG ci EG ze veskere prumyslove vyrobky musely za drahe penize homologovat v kazdem jednotlivem state. Ale ty statisice za ni preci nikoho nezajimaji.

2 1
možnosti
AK

Které statisíce?

Ty statisíce osob, které se po území EU volně pohybují a o kterých nikdo nic neví?

Kromě toho, že nás moc rádi nemají a že občas někoho zavraždí, okradou nebo znásilní.

Cítit se ve své zemi bezpečně stojí za víc než za statisíce.

2 1
možnosti
RS

Myslim, ze autor trochu dramatizuje. V nejhorsim spor prijde pred soud a EU bude muset vysvetlit, jak je to mozne, kdyz EU hlida hranice, ze ti migranti tady jsou a to ilegalne. Pani Merkelova chce nobelovu cenu. At ji ma, ale i s migranty ktere pozvala. Tady zacali Nemci rozhodovat o nas bez nas. To uz tady bylo. A je tu taky Frontex, organizece ktera do Evropy tyto migranty vozi. Kdo plati Frontex? Frotex taky sleduje paseraky lidi. Kolik za to dostane, ze jen prihlizi Na balknske trase jso celnici, kteri jsou zkorumpovani. A za tento chaos je EU zodpovedna. Kdyz toto vsechno prijde pred soud pana Junckera by meli zavrit.

4 0
možnosti
Foto

Pane Konáši, především vy, byste měl pamatovat dobu pokusů o reformu SSSR. Kam dospěla Glasnosť a Perestrojka? Do zádele! Když už se komunističtí papaláši uvolili přiznat, že ne všechno je dobře, upořádali reformu, které nikdo neuvěřil, protože se jí věřit ani nedalo. S EU je to úplně stejné. Instituce zkorumpovaná už jenom výší svých platů, nikdy nepřipustí žádnou změnu. A pokud chcete v EU setrvat, bude to v roli pohlavkovaného pacholka, trpně čekajícího na samovolný zánik této instituce. To může trvat i desítky let, během nichž budeme krmeni propagandistickými kecy a úplně zbytečnými vyžírky, cestujícími sem přes půl zeměkoule, za lepším a bezpracným životním standardem. Díky, ale já tohle nechci.

4 0
možnosti
Foto

Vážený pane Šťastný, neumím vyjádřit své obavy z budoucnosti lépe, než jak jsem napsal. Přirovnat někdejší SSSR lze k nacistickému Německu. K EU je může / právě s tou lehkostí, která mě leká/ přirovnat jen člověk nepovědomý obrovských rozměrů mravní, sociální i ekonomické devastace, jakou bylo pod vládou SSSR zažíti i Čechům. Nevyzývám k přijetí EU takové, jaká je. Chtěl jsem jen říct, že EU je náš stát. A i se všemi negativy perspektivnější, než cokoliv jiného, co nám je kdokoliv schopen nabídnout.

1 1
možnosti
PB

Nějak mi v tom vašem blogu schází co horšího nás čeká mimo EU než v současném EU.

Jako že by si třeba VW vzal Škodovku do Německa?

Nebo, že by v případě vojenského konfliktu mezi EU a Ruskem bylo Česko více nárazníkovým pásmem než je dnes?

Nebo, že by nám producenti z EU za trest přestali prodávat své výrobky?

Nebo že by si nás občané států EU vážili méně než dnes?

9 0
možnosti
Foto

Nemíchejte prosím Evropu s EU.

3 0
možnosti
AK

EU prosazuje zásadní etnickou a náboženskou změnu v ČR.

Je to opravdu to, proč jsme do EU vstupovali? Já si to nemyslím.

A jaký by přijetí kvót a jejich naplnění mělo mít další smysl?

Že jsme v EU všichni přátelé a přátelé jsou navzájem solidární a je na ně spolehnutí?

Pokud se můj přítel rozhodne skočit z Nuselského mostu a téměř určitě spáchat sebevraždu, prokáži svoji solidaritu a spolehlivost příteli nejlépe tím, že skočím také?

Myslím si, že přítel takový nesmysl po mně žádat nikdy nebude a pokud ano, měl bych zvážit, zda si své přátele vybírám správně...

8 1
možnosti
Foto

Zasadni zmena s pomerem 1 : 4 000 = 1 migrant na 4 000 cechu, to nam moc sanci nedavate. Takova pripodelanost je smesna.

3 3
možnosti