Diskuse

Svoboda kuřáků a svoboda nás ostatních

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mýlíte se, kouření není výrazem svobody, výrazem svobody je možnost živnostníků a podnikatelů nabízet služby dle svého rozhodnutí. Možnost rozhodnout se provozovat restauraci, hospodu, poslední knajpu nebo prvotřídní hotel. Možnost rozhodnout se, že v hotelu bude restaurace nekuřácká, k tomu kuřácká kavárna a každý pátý pokoj kuřácký, v poslední knajpě bude viditelnost pět centimetrů, svoboda provozovatelů, kteří se rozhodli si vydělat na živobytí a k tomu svoboda návštěvníků utratit peníze v provozovně dle vlastního uvážení.

0 0
možnosti
PB

To je po dlouhé době blog, který se vám příliš nepovedl.

Sice jste zde napsal většinu věcí, se kterými lze souhlasit, ale dávate je do špatných souvislostí a vyvozujete nesmyslné závěry.

To vás snad ani není hodno.

0 0
možnosti

Ted nejde o svobodu kuraku, ale o svobodu podnikani.

5 0
možnosti
Foto

Nejde o kuřáky a kouření. To co bylo zneuctěno a pošlapáno, jsou vlastnická práva majitelů restaurací a hospod.

Nikdo nemá žádný nárok na kuřáckou nebo nekuřáckou hospodu.

5 2
možnosti
TZ

T74o41m49á32š 75Z24m51e27k

2. 6. 2017 14:21

jste pro, aby se naléval alkohol osobám mladším 18 let?

jste pro, aby si mohl majitel restaurace zařídit, tak jak chce a přitom nedbal požárních předpisů?

jste pro, aby majitel resaurace se rozhodol, jestli bude dodržovat hygienické předpisy?

jste pro, aby majitel podniku si rozhodl, jestli bude nakupovat kolkovaný alkohol, nebo se mohl v klidu, bez potíží rozhodnout pro nekolkovaný?

jste pro, aby každý, kdo požil alkoholický nápoj se mohl rozhodnout použít svůj vůz a řídit jej?

5 2
možnosti
TK

Je nesmyslem už samotné dělení lidí na nekuřáky a kuřádky. Nesmyslně to vytváří nějaké fiktivní skupiny a staví je to na roveň. Copak říkáme zdravému člověku "neinvalida"? Člověku s vlasy "neplešatý"? Člověku normální postavy "neobézní"? Člověku bez drogové závislosti "nezávislý"? Ne, všichni jsme jsme prostě lidé a v rámci této kategorie pouze někteří z nás trpí nějakým problémem, jsou tedy například invalidy, drogově závislí, plešatí, obézní, atd. Kuřáci jsou drogově závislí se všemi důsledky a takto je k tomu potřeba přistupovat.

0 0
možnosti
Foto

Jako že někdo je závislý na vdechování čistého vzduchu? Tak třeba do Alp, co?

0 0
možnosti
RW

Miluji rockovou hudbu, ale koncerty jsou pro mne utrpením. Představte si, prakticky na každém koncertě je takový kravál, že si hudbu nevychutnám a ještě navíc se bojím, že si tam poškodím sluch. Můžu sice hudbu poslouchat doma, ale to není ono. Mám přece právo prožívat hudbu tak jak chci já a žádný pitomý zvukař co nechce nastavit přijatelmou hlasitost mi v tom nemá právo bránit. Jednou je koncert veřejný a tak se stát musí postarat abych tam neohluchnul a mohl si třeba i popovídat s přáteli. Že někomu hlasitá hudba vyhovuje? Oni ať si poslouchají doma, já mám přece právo chodit na koncert v příjemném prostředí aniž by mi hrozilo poškození zdraví - existuje celá řada studií dokazujících, že hlasitá hudba může trvale poškodit sluch. :-P

10 2
možnosti
TK

To přirovnání se vám ani trochu nepovedlo. Koncert slouží k produkci hudby, kvůli ní tam všichni jdou. Restaurace ale není primárně kuřárnou, ale podnikem (a současně pracovištěm), kde se podává jídlo a pití a musí tam tedy být dodržovány hygienické předpisy. Proto tam není přípustný ani toxický cigaretvový kouř, ani vaše sluch poškozující hlasitá hudba.

3 5
možnosti

Skvěle napsáno a argumentovánoR^

5 5
možnosti
PN

Pekne. Hodne lidi ma problem s definici svobody a naivne ji zamenuji za (domnela) prava. Takze v tomto pripade ma kurak pravo kourit a nikdo mu ho nebere. Ale nema svobodu kourit vsude, kde se mu to zlibi, protoze tim omezuje ty, kteri navic za jeho zavislost pravdepodobne jeste zaplati v podobe vydaju na leceni vsemoznych kourenim podminenych chorob.

6 4
možnosti
TZ

T12o59m66á60š 28Z67m13e32k

2. 6. 2017 14:23

správně a za chvíli si tu přečteme něco o sladkostech, tucích, výfukových plynů a podobně.

0 0
možnosti

"Přiznám se, že hysterií kolem tzv.protikuřáckého zákona jsem silně neurotizován." Tak snad Vám přiložení tohoto již ohranýho polínka aspoň trochu ulevilo:-)

0 0
možnosti
VL

Neurotizován by měl být přímo tím zákonem. Ale někdo holt každému dalšímu omezení a zákazu zatleská a uctivě se ukloní směrem k Bruselu:-P

2 1
možnosti
RS

Základním znakem demokracie je možnost svobodné volby. Tato možnost byla zákonem značně omezena.

8 2
možnosti
JZ

otázak je, čemu říkáte "možnost svobodné volby". abyste si mohl něco zvolit, musí Vám dát někdo na vybranou.

0 0
možnosti