Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Stále máme potřebu řešit tu USA, tu Rusko - vždy podle momentálního politického kursu.

Ale co takhle řešit situaci přímo v ČR, která by nás měla zajímat prioritně? U nás je snad vše v pořádku? My už konečně vzkvétáme? Nevzkvétáme! Ani po 30 letech, kdy jsme měli možnost a dostatek času, abychom se výrazněji posunuli! Totéž konstatoval V. Havel 1.1.1990 ve svém prvním novoročním projevu, který nás tak oslovil svojí pravdivostí!

A proč tomu je tak, jak je? Protože neustále "řešíme" všechno a všechny, jen ne sebe. Protože lítáme od zdi ke zdi, poukazujeme, kritizujeme, bouráme a hlavně - klaníme se (jako vždy) nějaké nové "autoritě".

Co takhle zaměřit se na sebe, na naši pošlapanou národní hrdost, na naše tradice a skutečné národní zájmy, které nás povedou tím nejlepším, prosperujícím směrem? Přestat prostě žvanit, žehrat, kritizovat a začít KONAT v zájmu obecném, ne jen tom omezeném, egoistickém?!!

3 1
možnosti
TL

Zmiňujete v headline jakési dvě figurky, ani se nechce jejich jména opakovat. Možná až urážím ono Nerudovo Postavy a figurky, omlouvám se. Proč? Ani těmi figurkami totiž zřejmě nejsou. Bezvýznamní, naprosto bezvýznamní. Čím méně o nich bude slyšet, tím lépe, myslím si. Propadliště dějin připraveno...

3 3
možnosti
JL

Moja taky a velikanska!

1 0
možnosti
JP

Píšete pane Konáš o omylu našich předků, když vítali vojska osvoboditelů z područí Německé 3.říše. A co my dnes, máme jasné a rozumě uspořádané názory na současné dění, minulost či chtěnou budoucnost?

Naše společnost se po komunistické etapě otevřela dříve zakázanému západu, dřívějšímu vzoru a touze lidského pokroku společnosti. Ale k čemu jsme došli věnováním našich podniků či území cizincům? Jistě k nám přišli budovat společnost nové svobody, pomoci odstranit falešná media a ideologii? Ne, každý buduje sám své, jen mylné či hloupé osoby věnují druhému vše jen tak, nebo lidé zaprodaní, kteří nehájí svoje hodnoty a svůj národ, ale jen svůj okamžitý prospěch.

Víme o nespravedlnosti a vražednosti SSSR. Víme také o nespravedlnosti a rozpínavosti našich spojenců od USA, Británie, Francie až poči Německo? Odkud se vzala vláda marxistické ideologie a německé zbraně a finance při boševické likvidaci Ruska? Odkud se bere dnes neúcta k životům, obětovaným za naše vysvobození z konečného řešení slovanských národů v 3.říši?

2 1
možnosti
TL

51772 Opravdu nechápete, kde se bere ona vámi zmiňovaná neúcta? Oběť, o které píšete byla velice draze vykoupená, vskutku velice draze. Poradci, rusáci nasazovaní k nám již od roku 1945, inscenovali všechny politické procesy 50.let,

rozhodovali našem generálním bytí či nebytí přímém či nepřímém přes 40 let. Nestačí?

5 0
možnosti
JS

Mně na podobných článcích vadí ten ideologický balast. Dříve nám bylo tvrzeno, že "chřadnoucí monstrum" je kapitaliský západ, dnes je módní tvrdit, že "chřadnoucí monstrum" je Rusko. Takové názory "ode zdi ke zdi" mají pochopitelně k objektivní skutečnosti daleko.

Dnes můžeme pozorovat trend, pro který existuje výstižný termín "revizionismus". Není divu, že nebohá školní dítka jsou schopna tvrdit, že nás v roce 1939 přepadli Rusové, dokud je v roce 1989 nevyhnal Václav Havel.

Kdo někdy viděl například současný Sankt Peterburg, ten chápe, že Rusko není ani chřadnoucí, ani monstrum. Rusko pochopitelně není bez problémů, protože velké problémy jsou typickým průvodním jevem každé velmoci. Rusko má ale jednu velkou výhodu. Zatímco ve Francii vyhrávají hudební soutěže rappeři, kteří touží "podříznout Francii" nebo v USA "zapálit Ameriku", Rusové zatím mají svou zemi rádi.

Někteří lidé by si přáli vidět Rusko jako zbídačenou, zničenou a bezmocnou zemi, jenže právě v tom je nebezpečí. Bída ještě nikdy nikomu nic dobrého nepřinesla – ani příteli ani nepříteli.

6 4
možnosti
LB

"Rusové zatím mají svou zemi rádi..."

Když ji mají tak rádi, proč ji masivně opouštějí a zaplavují doslova celý (kapitalistický) svět? Je snad málo Rusů v Londýně, New Yorku, Praze ve Francii nebo Izraeli, ale i v celém Česku? Dneska už vlastní nemovitosti i v poslední Zlámané Lhotě.

9 1
možnosti
JL

Žádný z českých politiků nebudí takový odpor, nebo naopak vřelé sympatie.

Z jedné strany držitel Puškinovy ceny za šíření ruského jazyka. Z druhé strany velký podporovatel německé AfD a rakouských Svobodných.

Karma R^

5 0
možnosti
MB

Ten odkazovaný článek má hlavu a patu a je vyvážený.

Kdežto vy to máte smotané, když tendenčně směšujete Rusko se Sovětským svazem s komunismem. To není o státech či národech ale o režimu.

Jakkoli byla historie v minulosti různě překrucována, tak s takovým viděním a přístupem se objektivnějšího výkladu lze těžko dobrat.

4 9
možnosti
MB

No nevím, podle mě je článek přinejmenším diskutabilní už v tom, co předkládá jako fakt a proti čemu se vymezuje. Autoři píšou o záměrné kampani, překrucování dějin, suverénně tvrdí, že "skutečná historie nikoho nezajímá" atd. Kde ale k takovému zevšeobecnění vzali podklady? V pracích historiků rozhodně ne, v učebnicích také nikoli...Klaus s Weiglem dále obviňují "mediální mainstream" ("Hitler a jeho zrůdný režim a teror byli v našem mediálním mainstreamu proměněni v pouhou kulisu...") - jenže soukromým médiím těžko co nařizovat, přičemž veřejnoprávní televize naopak letos po mnoho večerů zařazovala pořady sovětské/ruské provenience (monstrózní několikadílný film Osvobození, dokumentární cyklus Velká vlastenecká válka), a to v hlavním vysílacím času. A že se dějiny staly součástí současné politiky...to přece také není nic nového.

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma! A poděkování.

K tématu: Setkal jsem se při různých příležitostech s řadou lidí pocházejících z Podkarpatské Ukrajiny a v drtivé většině nesou v srdci hlubokou ránu. Bolest ze ztráty příslušnosti k Československu a také vzpomínky na nepředstavitelné utrpení v důsledku krutosti a barbarství sovětské nadvlády. U nás nad tím jaksi zavíráme oči, jako bychom nechtěli vědět, jak naši bývalí spoluobčané trpěli, jako bychom byli z obliga a netýkalo se nás to. Jako bychom na vše zapomněli a nechtěli nic vědět, například o násilném nucení členů řeckokatolické církve k přestupu na pravoslaví v režii komunistů! Byla také řada lidí, kteří bojovali ve Svobodově armádním sboru s touhou osvobodit svoji vlast, Československo. Mnozí z nich také položili život. I jejich hořké zklamání po válce bylo do nebe volající.

15 2
možnosti
Foto

Karma.Skvele napsáno...

6 1
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik