Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J30o64s17e96f 59P82o50t34r

16. 6. 2020 19:15

Pane autore, máte naprostou pravdu, karma.

Ale kromě jiného, jedna vaše myšlenka "...dokázali vzkřísit a z trosek znovu vybudovat celá historická města,..." mi připomněla frustrující zážitek z doby hlubokého komunismu z r. 1970. Tenkrát nás jako vojáky neustále někam posílali, přesouvali, přecvičovali proti západním agresorům.

Na jednom nádraží byla výluka a tak jsme museli do autobusů.. Na nádraží byl neuvěřitelný nepořádek, bláto a špína. Z nádražní hospody se ozýval řev a zpěv dělníků, kteří to nádraží měli zvelebovat. Současně s námi přestupovala skupina západních Němců. Jeden z nich se mě podíval, tak urážlivým pohledem, že ještě dneska cítím tu hanbu.

Nedivím se mu. Oni totálně zničenou zemi za dvacet let vybudovali k dokonalosti, zatímco u nás to šlo a dodneška jde v opačném gardu. Tvrdí se, že dnes před námi mají náskok 100 (slovy:sto) let

0 0
možnosti
JJ

Já s Vámi jednoduše souhlasím. Jen chci podotknout, že velká část české společnosti neodsuzuje jen katolicismus, ale náboženství jako takové. Je smutné slyšet z úst mladých lidí, a to i těch, kteří v politice vyznávají pravicový postoj a nejsou tedy pod vlivem komunistické ideologie, stejné hlášky jako jsem slyšela před desítkami let ve škole i v rodině (víra je nesmysl, náboženství je "svinstvo"..., atd.)

Často jsou to ale ti stejní lidé, kteří věří na horoskopy, chodí ke kartářkám a téměř všichni bez rozdílu sledují o Vánocích všechny ty někdy trapné "pohádky", aby v sobě zaplnili tu prázdnotu, která tam bez víry logicky musí o Vánocích být. Pro přesnost uvádím, že bohužel nejsem věřící, ale o víru se zajímám.

1 0
možnosti
Foto

My se občas i neshodneme, pane Konáši, ale tentokrát máte ode mě obrovskou karmu a stoprocentní souhlas. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

skvělý článek... moderního myšlení... a jediné cesty, jak se podobat státům nezamindrákovaným, které si své bohatství dovedou užítR^. A je v něm spoustu pravdy a vět, kdy nadskakuji potěšením:-)

4 0
možnosti
Foto

Budova staroměstské radnice zničená během bojů v květnu 1945 byla novogotickou přestavbou podle návrhů vídeňských architektů z první poloviny 19. století. Přestavba nebyla považována za příliš architektonicky zdařilou (někteří ji dokonce označovali za kýč), a proto nebyla radnice v této podobě obnovena. Bylo vypsáno tuším až několik architektonických soutěží na obnovu radnice. Z celé řady návrhů nebyl nakonec vybrán žádný - možná naštěstí, protože mezi návrhy byly i všelijaké hrůzy.

1 0
možnosti
MB

Ta historizující dostavba byla taková...velká. Zatímco dříve od věže výška střech (od původního kratšího křídla) ke Krennovu domu přece jen klesala, teď tu byl monolit. Ještě k tomu za asanace zmizel i Krennův dům, takže byla obnažena i mohutná část novodobého křídla před sv. Mikulášem. A vlastně co dnes všechno stavět - jestli jen staré křídlo, nebo i domy vedle něj, popř. i něco místo Krennova domu...

1 0
možnosti
Foto

Pane Konáši, nejsem ani komunista, ani nacionalista. Ani prokremelský aktivista, ani anarchista. Snad také ne zjevný hlupák a už vůbec ne mazaný politický šíbr. Ve svém výčtu jste zapomněl na jednu skupinu, nezávislou na všech ostatních: na potomky těch, kdo byli tím, co sloup symbolizuje, byť to rafinovaně maskuje, krutě postiženi. My, „krev jejich krve a tělo jejich těla“ jsme stále tady. Nezapomínáme a nebudeme mlčet.

3 0
možnosti
Foto

V článku jsem namátkou vyjmenoval skupiny nejhlasitější a jistě jsou i další. Nejsem si jist, kterou máte na mysli - protestanty ? O permanentně podsouvané symbolice sloupu se v článku zmiňuji a už o tom bylo napsáno mnohé a lépe. Panovník nepotřeboval svou manifestaci víry "rafinovaně maskovat", bylo by to proti duchu doby, politické situaci i sebevědomí vladařského majestátu.

4 0
možnosti
LB

Pane Konáši, velký dík za blog! V

7 1
možnosti
Foto

Pantlíková mínusuje 8-o;-D

0 0
možnosti
PB

Dobře napsáno, karma.

11 0
možnosti
MB

Od revoluce uběhlo 30 let. Bývalý komunista na Hradě - sleduje zásah ozbrojenců na Úřadu vlády. Později se omluví, že šlo o omyl. V nekonečných proslovech vynechává r. 1968 - asi paměť? a na pohřby nechodí. Jindy v chrámu, zase sedí v první řadě. Následně porušuje Zákon a jmenuje přisluhovače Bureše premiérem ČR - (nemá Lustrace). Třídní boj pokračuje novou formou - OSVČ jsou skandalizováni a byro šikanováni - dobře jim tak, parazitům ! ...

Kalousek byl odmítnut, za deficit v krizi za 178 mld - Jako první říká - "Prachy prostě nejsou". Schillerová se propracovává už k 500 mld Kč dluhu - AB říká - "Prachy jsou"! Poražený komunista je součástí vládní koalice, tedy chce odvolávat ministra zahraničí. Kreml určuje, jaká sochá má stát v Praze - Druhý nejvýše postavený činitel, předseda Senátu je omezován - kam může-nemůže vycestovat ! Ten, kdo složí do jeho rukou slib - Obratem podá návrh na jeho zrušení - vyhladovět. V době krize šetří tak, že sám sobě vyžádá zvětšení rozpočtu, (o 20 mil. Kč). To je rozumné ... !

Lid jásá a raduje se ! Opět jsme "Mezi proudy" - "Rudí Psohlavci" se těší oblibě - Jsou "Proti všem" ! Císař Nero hleděl na zápasy přes broušený smaragd. Umberto Eco je uchvácen vynálezem tajemných skel. Ve "Jménu růže", popisuje františkánského mnicha Viléma z Baskervillu - V r. 1327 všichni žasnou ! Vše marné ! Dnes 30% tupozrakých voličů si oblíbilo - Brýle rudo - růžové ! Vidí, že bude lépe, mnozí zase vidí - "Sloup, jako symbol zla" ! Mají pravdu, vidí přece, že bude lépe ! Vypadá to tak, že by se mělo lépe pracovat s léčivy ! Více předepisovat - Gingio, Tebokan, nebo i Geriavit ! To vše slouží k osvěžení - udržení paměti ! No a řádné dioptrické brýle k tomu - To je jasné, že ano ... :-)

4 0
možnosti
LH

Vy už máte z té vlády tik v oku ne? Zamyslel jste se kdo nynější situaci vytvořil.... Či je to práce...? ;-D

0 2
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik