Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se týče USA, tak si porovnejte hustotu obyvatelstva. Ta komplikovanost získání povolení roste úměrně s ní.

0 0
možnosti

No a o tom je tu psáno. Že na okraji Bruntálu potřebujete stejné hory povolení, jako u Národního.

3 0
možnosti
Foto

Zajímavé, že v současnosti je možnost pořízení vlastního bydlení podstatně horší než za komunistů.

1 1
možnosti

P73e56t37r 58B78u50r38i27a58n

18. 5. 2019 22:28

????? cože?? Je tomu přesně naopak.

5 0
možnosti
Foto

máte samozřejmě pravdu, když šlo byty privatizovat, musí je jít i znárodnit !!

1 1
možnosti

P95e98t37r 39B31u88r61i32a80n

18. 5. 2019 21:24

jenže rozdíl je v tom, že privatizuje se vlastní majetek, kdežto znárodňuje cizí, tedy je to krádež.

5 0
možnosti
Foto

Na okamžité odstranění nepovolených staveb disponuje ČR nejen pouze nedostatečným množstvím bagrů, ale také máme k tomu účelu málo nafty a bagristů. ;-(

1 0
možnosti

Ano, v tomto státě se stavebním povolením vyhrávají ti co mají miliony.

Jak je jinak možné, že pán, co si bez stavebního povolení postavil kozí chlívek za 200 tisíc a na svém pozemku, ho musel zbourat a ti staví své hrady za miliony také bez stavebního povolení ho pak dodatečně dostanou (asi pilně podmazávali).Vše dohledatelné na netu, ale asi nejkřiklavější příklad je ruská vesnička postavená u Karlových Varů.

Takže pokud takový vlastník postaví něco bez stavebního povolení, tak buďto mu to zbourat nebo vyvlastnit, protože je to nelegální stavba.

0 0
možnosti

P13e15t40r 60B37u30r49i28a49n

18. 5. 2019 15:52

100% karma. Zrovna před nedávnem jeden pomatenec na diskuzích tvrdil, že stát a obce by měly dotovat bydlení. Samozřejmě že jen někomu a někde. Děs.

5 0
možnosti
Foto

Ano a především dotovat bydlení těm, kteří nepracují, mezi které patří třeba také naši zákonodárci!;-)

6 0
možnosti

Bytů je pořád stejně, jen si najednou všichni usmysleli, že ho musí mít v Praze

4 0
možnosti

Bohužel v Praze musí být skoro vše, i Amazon, památky i lehčí turistika je na 90% v matičce (B and B), též podstatná (ne 15%) část Ukrajiny a spol je zde.

A Rus si byt ani ve Varech nepořídí. Prostě Praha, pak dlouho nic a potom fůra hnoje ... Přeháním, ale dost na tom je.

0 0
možnosti

V té "Emerice" jak píšete, to také není tak jednoduché. Švagr byl celý život contractor v LA a zas tak úplně by s vámi nesouhlasil. Ale USA vem čert, u nás především chybí zájem "orgánů" stavět. Je s tím hodně práce, při výstavbě bordel, hluk, okolní nadávají a tak se starostové do "práce" moc nehrnou. A řadě lidí málo bytů vyhovuje. Ne že bych to doporučoval, ale ani žádné směrnice sjezdů KSČ už netlačí postavit za pětiletku tolik a tolik. Finanční nástroje mohou pomoci ale podstatu nevyřeší.

Je mi záhadou kolik se tady dokázalo postavit bytů (byť skromnějších odpovídajících dané době) za 1.republiky, ale i protektorátu a 1945-1948 v horších podmínkách (dostupné technologie).

3 0
možnosti

Je to sice zvláštní, ale byty postavené v našem městě za 1. republiky, ale i za protektorátu (v letech 1935-45), patří i v současné době mezi nejkvalitnější a nejžádanější byty ve městě. A to šlo o obecní výstavbu, nikoliv o byty v soukromých domech.

Např. v naší ulici se v té době postavilo sedm činžovních, třípodlažních bloků s několika sekcemi s vlastním vchodem. Dva bloky měly malé sociální byty 1+1, vybavené koupelnou, spíží a verandou, ovšem s lokálním topením a bez teplé vody.

V dalších domech jsou komfortní byty 2+1 a 3+1 s velkou vstupní halou, kuchyní, dvěma velkými pokoji, koupelnou, spíží, komorou a verandou, s ústředním topením a teplou vodou. Dispoziční řešení těchto bytů je daleko kvalitnější, než pozdějších typových paneláků.

Tyto nájemní domy byly součástí nové městské čtvrti postavené podle regulačního plánu, kde vedle nájemních obecních domů vyrůstaly vily i rodinné domky.

1 0
možnosti

Když jsem sháněl 17 razítek povolení na stavbu RD - Fakt jsem si myslel, že jsem v jiném světě! V KOSMU - I pojem Radon! Ve frontách, na lavičkách úřadů jsem navázal různé známosti, čekaje na své číslo! Toužebná chvíle přišla :-) Už mám vše - Schváleno! Naivně říkám, tak mi to dejte do ruky - Jdu konečně v Vandru domů ! To nemůžeme, musí se předložit k razítku = Pošleme poštou. Ve schránce modrý pruh, pošta. Opět, ve frontě jsem potkal zajíměvé bytosti - Netušil jsem, že i snědí občané si jdou pro Povolení stavět! (Důchody). Trhám obálku - Pane Buček Schváleno! ... V poštovní schránce je opět modrý pruh! Žena běží na poštu, fronty = Paní Bučková - Schváleno ! ...

Já už s úřady zažil lecacos. Odkup vlastního pozemku, omítka v památkové zóně ap. Na Stavební povolení - ovšem žádný úřad nemá ! Snad parta od Památek - bodří, starostliví lidé! Budu vyprávět i vnoučatům ... Závěr - Součastnost = JE HORŠÍ ! Lidé si zřídili a dokonce platí Stát s úřady, aby se jim žilo lépe a snadněji ! Zároveň se tímto nabízím jako bavič k pivu - Odříkám historky nevymyšlené, zažité a prožité:-)

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS