Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problem tehle serie je v tom, ze se to poctivesnazi natrit tem hloupym ctenarum Jiraska, ale na otravne dohledavani podrobnosti a kontextu asi nebyla sila.

0 0
možnosti

1000 mrtvých mi moc komické nepřipadá, kdoví jak to bylo. Co se týče charakteru Čěchů v té době, je známo, že koncem 14.století, před husitskými válkami, Pražané udělali velký pogrom na Židy a povraždili je skoro všechny - včetně žen a dětí. Mírumilovní naši předci opravdu nebyli.

2 0
možnosti

Želivský byl šílenec, ostatně sami pražští konšelé ho nechali popravit. A těch patnáct let husitkého chaosu vrhlo české země hospodářsky do takového marasmu, že se z toho vzpamatovávaly skoro dvěstě let. Tak v čem tady všichni vidíte přínos husitů?

2 0
možnosti
Foto

Stopa husitů v historii je nepřehlédnutelná a obecný respekt k jejich významným osobnostem je dodnes veliký, když i po 600 letech se spousta katolíků nesmířila s jejich slávou. Úporné vyhledávání marginálních šarvátek a vydávání je za porážky husitského hnutísvědčí o tom, že se nohsledi Vatikánu dodnes nesmířili se slavnou historií zeme České.

0 0
možnosti

J67i46r68i 91T78i83c18h57y

4. 4. 2018 18:44

Jaky je ucel vasich clanku? Znehodnotit husitskou historii? Nejsem dostatecny znalec podrobnosti, predpokladam, ze popisujete skutecne prohrane bitvy. Ty jsou ale okrajove, celkem nevyznamne, vetsinu dulezitych bitev husite (pouzivam vseobecny nazev) vyhrali.

1 1
možnosti
Foto

Před 2 lety ve Waidhofenu prohráli Češi znovu. Vlastnili tam golfové hřiště a skončilo to fiaskem.

2 0
možnosti

...O inteligenci i bojovém umění takové soldatesky si stěží můžeme dělat iluze...

Tak tohle hodnocení je jak z Černých baronů od Jasánka. Až se vrátí padesátá léta, dej se na dráhu prokurátora. Urválek je proti tobě hadr.

2 3
možnosti

...bezskrupulózní militantní fundamentalista Jan Želivský...

Teda ty vidíš svět dost černobíle. A to se nebavím o tom, že analyzovat Želivského z dostupných podkladů 15.st. tímto způsobem, to už chce EGO.

1 0
možnosti

J10a20k43u48b 74Š70o55l26c

4. 4. 2018 13:05

Vaše spisovánky jsou prostě směšné. Jedno z nejslavnějších období české historie vidět tak primitivně.... Směšné.

2 6
možnosti
Foto

:-)Nejslavnější období? Komunistům se hodilo přirovnat "Tábor" k prvnímu experimentu připomínající komunismus. V dějepisech náležitě oslavovali vojenská vítězství a zapomněli na temné stránky tohoto hnutí.

4 0
možnosti

Zasloužená karma za poněkud jiný pohled a pravdivější pohled na husitství. R^:-)

9 1
možnosti

tak tu dobu netřeba nějak lakovat na růžovo, nicméně sebemrskačský pohled na věc nebo dokonce srovnávání s Islámským státem je také naprostá hloupost ;-)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS