Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Halík je podivný kněz, který ještě v r. 1972 napíše samostatnou práci, asi jedinou odbornou, "Křesťanství jako utopie" a dostává cenu Ústavu ateismu a kterého katolické špičky nijak mezi sebe nezvou.

3 0
možnosti
AR

I kdysi z Šavla se stal Pavel, Francouzský filosof a revolucionář Voltair také v závěru života se stal věřící. Není to dávno kdy i G. Husák v závěru svého života prozřel a měl křesťanské rozloučení s našim světem. Takových případů je spousta.

1 0
možnosti
Foto

Ale on se Pavlem nestal. On je stále sám sebou: jen v jiném prostředí, ale se stejnými ambicemi.

0 0
možnosti
MB

M37i96l38a93n 67B14í27l27e78k

11. 8. 2017 19:30

Nestal jste se náhodou obětí smyšlenek pana Jelínka? "Křesťanství jako utopie" (název odkazuje na práci teologa Hanse von Balthasara) původní předseda komise označil jako práci nemarxistickou a ideologicky nežádoucí. Až docent Cetl (právě z Ústavu vědeckého ateismu, paradoxně žádný komunistický horlivec) napsal na rigorózní práci kladné hodnocení...A katolické špičky Halíka zvou - i když většinou ty zahraniční.

1 0
možnosti
Foto

Však to mluví paradoxně samo za sebe.To není jen o tom. Dalo by se psát dál.

0 0
možnosti
MB

Tomu moc nerozumím. Co mluví paradoxně samo za sebe? Že to s Halíkovou rigorózní prací bylo jinak, než tvrdí pan Jelínek? To není paradoxní, ale spíše příznačné pro další "fakta" (předkládané nejen panem Jelínkem). A s oním přijetím u špiček církve - u nás existuje nevelké, ale hlasité konzervativní křídlo, které by se snad nejraději vrátilo před 2. vatikánský koncil. Svého času bylo v popředí i skrz prezidentské okolí pana Klause. A samozřejmě se dostalo do sporu s Halíkem. Spory se špičkami katolické církve u nás jsou politického rázu, ale asi ne proto, že by byl Halík "podivný kněz"...

1 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik