Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pod pojem "nenávist" nemůžeme zařadit odpor vůči jinému názoru, pokud tento názor neohrožuje podstatu lidského bytí nebo základní pravidla společné existence.

Když však někdo nenávist otevřeně hlásá, je nenávistníkem ten, kdo na to upozorňuje a současně usiluje o vyloučení těchto lidí ze společnosti?

Ano, svoboda slova je ten poslední pilíř demokracie; bez něj to už demokracie není. Ale i svoboda slova není bezbřehá, neb za slovem mohou následovat činy a ty mohou být silně negativní. Tedy zpět v čase....na počátku bylo slovo......

0 0
možnosti
Foto

Větu " svoboda slova není bezbřehá " musím důrazně, ale opravdu důrazně odmítnout. Přesně těmito slovy začínala každá totalita 20. století. Souhlasit s touto větou znamená dát politikům do rukou zbraň k umrtvení naší svobody.Nenávist lze hlásat pouze slovy: nenávidím...., nenáviďte.... Ale i na to má občan nárok, jeví-li se mu takové vyjádření potřebným.

0 0
možnosti
Foto

Halík je podivný kněz, který ještě v r. 1972 napíše samostatnou práci, asi jedinou odbornou, "Křesťanství jako utopie" a dostává cenu Ústavu ateismu a kterého katolické špičky nijak mezi sebe nezvou.

3 0
možnosti
AR

I kdysi z Šavla se stal Pavel, Francouzský filosof a revolucionář Voltair také v závěru života se stal věřící. Není to dávno kdy i G. Husák v závěru svého života prozřel a měl křesťanské rozloučení s našim světem. Takových případů je spousta.

1 0
možnosti
Foto

Já necitím nenávist ke jeho osobě, ale jeho názory jsou mně cizí a zejména mě udivuje a vadí jeho minulost a to je důvod proč mu nevěřím.

4 0
možnosti
Foto

Své dělá i to, co se zve ,,image". Přílišné mentorování pak pochopitelně vyvolá i rezistenci. Což platí i obecně, nikoli jen v opřípadu jedné ,,persony".

1 0
možnosti
Foto

R^ Je nebezpečná. V tom smyslu, že není problém ji i vyvolávat, a to často cíleně až účelově, mnohdy pod pláštíkem vznešených idejí a hesel. Ovšem v dějinách lidstva vlastně nic nového. Nakonec, nejenom lásce může být pro leckoho až sladké podlehnout, stejně tak, jako jí změnit. V nenávist.

3 0
možnosti
Foto

Moc hezky napsané, pane Konáši. Karma:-)V

5 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,16
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik