Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S tím Air BaB je to převážně jinak. Původní myšlenka - sdílení - ubytuji "pocestné", mohou s námi jíst a pít, povídat si, uděláme výlety atd. se změnila v pouhé pronajímání bytu. Veškeré služby zařídí specializovaná firma, která takto obhospodařuje desítky bytů (jedna je u nás v organizaci). A pronajímatel bytu jen inkasuje. Je to tedy normální podnikání.

Bytové domy jsou určeny k bydlení a "přál" bych Vám aby takový BaB byt byl třeba nad Vámi.

Jinak určité zesložitění podnikání je bohužel i důsledek chování podnikatelů. Uvedu Vám jeden příklad, co dokáže "podnikatel" vymyslet. Uprostřed Zličína - 2 nová sídliště, vilová zástavba, krásný park se sportovišti za peníze převážně EU. A v tom centru se dostala k pozemku - odkup od restituenta, města? - firma, která léta prosazuje výstavbu krematoria pro psy a kočky včetně hřbitova, dovoz materiálu i z Německa, takže vlastně přinese devizy. Spor se táhne léta.

0 0
možnosti
Foto

Krematorium pro zvířata na Zličíně je zrovna pěkný příklad toho, jak stát/město selhává tam, kde by mělo zasáhnout. Že se pronájmu přes Airbnb ujala firma, to je v pohodě, mají účetnictví - příjmy, vydání atd. S tím by stát neměl mít problém. Moje kritika se týkala již téměř obecně přijímané představy, že stát musí zdanit jakoukoli výnosnější aktivitu občana, třeba pronájem vlastní místnosti nebo bytu turistům. Já myslím, že nemusí. Stát má peněz dost, jen by s nimi měl lépe hospodařit.

0 0
možnosti
Foto

Fremerova Politická ekonomie možná stačila někde na DAMU nebo FTVS, ale od studentů FFUK se vyžadoval hlubší pohled a schopnost "třídního myšlení v širších souvislostech". Kapitál jsme samozřejmě museli nastudovat z kompletního čtyřsvazkového vydání /pokud mě paměť neklame/. A týdny před zkouškou jsme se třásli, aby zkoušející nepožadoval výklad vzorečků, rovnic a grafů, kterých je v knize požehnaně. Kupodivu k tomu nikdy nedošlo a tak jsme všechny zkoušky z tzv. "čtverylky" - Politická ekonomie, Marxisticko-leninská filozofie,Vědecký komunismus a Dějiny mezinárodního dělnického hnutí - i já i moji spolužáci úspěšně složili. Mnohé jsem již od té doby zapomněl, ale kde by mne tehdy bývalo napadlo, že teď k stáru svoje nedobrovolně nabyté vědomosti ještě uplatním. A že mi budou na různé Macky a Cvalíny, ba i Varufakise a Mogheriniové s přehledem stačit.

3 0
možnosti

Tak Marx byl lepší v analýze minulosti, tím neříkám, že se ani v této etapě nemýlil. Varufakis je "levičák" jen na papíře, ale libuje si v luxusu miliardáře. Kam se hrabe Babiš. Mogherini je ženská, nechápu že Itálie neuměla vybrat nějakého borce. Asi nejsou lidi.

1 0
možnosti
Foto

Dílo Karla Marxe, které má vysokou filozofickou úroveň, dnes zhusta posuzují námandi, absolventi Plzně a podobně. A podle toho to také vypadá.

0 3
možnosti

Ovšem nejhorší je, když jej posuzují nicky "MM".

2 0
možnosti
Foto

Z toho, co píšete, je jasné, že jste nečetl z Marxe ani řádku, což lze mít dokázáno tím, že z něj necitujete ani větičku. Proč to zdůrazňuji? Není pak jasné, co z Vašimi tézi má společného Marx.

1 0
možnosti
Foto

Popsal hlavní ideu, Teorie nadhodnoty, na níž je celé Marxovo učení založené. Z toho vyplývá, že něco z toho Marxe autor musel přečíst.

4 0
možnosti

J82a27n 62R71á94ž

5. 8. 2017 14:40

Napsal jste to velmi dobře a přímočaře. Nemá smysl obcházet pořád korektním vyjadřováním, že stát se čím dál víc mění v predátora, který ubírá občanům stále víc prostoru pro jeho iniciativu a tak neustále omezuje mantinely toho, co je nám de facto povoleno. Co je nám platná Ústavou deklarovaná svoboda konat vše, co zákon nezakazuje, když stát nám tuto svobodu tvrdě omezuje stále rostoucím počtem zákonných zákazů se postupně se tak dostáváme do fakticky srovnatelného stavu míry svobodného konání s tím, co bylo občanu komunisty povolováno činit před listopadem. A nejhorší zprávou je, že Ústavní soud tento trend omezování občanských svobod podporuje.

6 0
možnosti
Foto

Ale to byste měl milovat socialismus a komunismus, kdy stát měl jenom usínat a odumírat. A jenom odpor buržoazie tento proces zpomaloval.

0 1
možnosti

Učení duchovních otců, K.Marxe. ,V.Lenina pošlapalo dva podstatné atributy. Občanské svobody a funkční ekonomiku. Stejně záhada, kdy režim dostane neuvěřitelnou výhodu - majetky již vytvořené a stejně zkrachuje ! Nadhodnota se vzala zlému kapitalistovi - převzal ji hodný stát a vytvořil nové slovo - zadarmo ! Zcela opomněl na akumulaci kapitálu - ten se doslova projedl a propil ! Výsledek pak zřejmý - I obrovsklé nasazení pracujících, k ničemu, protože pořád jde o extenzivitu ! Žádná intenzivita se nekoná ! Životní prostředí pak zbytečná zdržovačka, podobně obnova bytového fondu aj. Jeden odkaz zůstal od Marxe ale dodnes - Svěřepý pokus o převýchovu a vznik, tkz. Nového člověka ! Praotec přemýšlel o uvědomělosti, pak ano, již peníze zbytečné. Dnes peníze s funkcí setrvaly, nicméně ta převýchova se děje státním dirigismem ! Viz, zákazy, regulace, přikazování a byro vykazování .... Snad největší omyl, že kapitalismus vyhnije - zanikne. Nesmysl, je základem všeho a je schopen reforem do podob sociálního státu. Socialismus reformovatelný není - jde o civilizační úchylku vývoje lidstva ! Docela zajímavé ...:-)

13 0
možnosti

Máte to v hlavě dokonale jednoduché a jasné. Bude se Vám ještě nějakou dobu asi dobře spát.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS