Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takové právo, abyste znal svého otce je neslučitelné s přirozeným právem a proto by nemělo být žádným způsobem vynucované. To je věcí a právem matky zda to bude chtít vědět a říci to svému dítěti.

0 1
možnosti
JR

J53a45n 63R48á19ž

29. 4. 2017 18:59

Každá žena samozřejmě má právo mít děti a nikdo by neměl

posuzovat jakým způsobem své právo naplní. Ale rozhodně nemá právo chtít po svých spoluobčanech, aby platili pořízení dětí umělou cestou a pak přispívali na náklady spojené s jejich výchovou.

5 0
možnosti
MB

Ještě pootočím úhlel názoru. Jsou pojmy uživit a vychovat ! Uživíte 10 dětí, koupí se více chleba ... Vychoovat 1 dítě je problém, tam je moidel matky - otce nezastupitelný. Co tedy vlastně stát chce - množit se, Lebensborn - nebo podporu řádné společnosti, pak základní jednotka je rodina ! Stejně neuvěřitelné, že může dojít - Vlasto, je sobota, jaký máš následný program ? Nu, v pondělí je volno, v úterý kadeřník, ve středu posedím v radě za kvóty, ve čtvrtek fítko a v pátek se skočím oplodnit .:-)

3 0
možnosti
Foto

Píšete:

Zabádejte v paměti, milí čtenáři, zda si někdo z vás vzpomíná, že by nějaký politik před volbami sliboval zákaz umělého početí pro single ženy.

Zdroj: http://jaroslavkonas2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=601415

Já marně bádám v paměti kdo by ten zákaz sliboval zrušit. On je u nás už dlouhodobě platný.

0 0
možnosti
Foto

je na každé ženě, aby si pořídila dítě, jak uzná za vhodné.

Ale pokud volí tento způsob a nejsou-li v tom zdravotní problémy, tak nevidím důvod, proč by to měl financovat daňový poplatník.

9 0
možnosti
EK

Pokud se nejedná o zdravotní problém, placený ze zdravotního pojištění, tak má být státu úplně jedno, co si kdo za svoje peníze pořídí. Všichni tady operují přirozeným řádem věcí ale on žádný přirozený řád v lidské společnosti není a nebyl. V lidské historii už bylo přirozené otrokářství, stejně jako upalování vdov nebo zabíjení novorozenců ženského pohlaví, tak proč by nebylo přirozené pro osamělou ženu umělé oplodnění, pokud si ho sama financuje? A že nezná dítě biologického otce? Pořád je na tom lépe než dítě, které jeho zprvu milující otec odkopne, když si pořídí novou rodinu. V katolické Latinské Americe je úplně přirozené, když macho, poté co si užill, odejde od těhotné ženy k jiné, a přesto si tady mnozí myslí, jak je tam život přirozenější v souladu s bohem nebo bohy a s přírodou.

0 0
možnosti
JS

Sama jsem single, ale pokud bych po dítěti toužila, tak jsou jiné a daleko příjemnější možnosti, na které mi nebudou doplácet daňoví poplatníci a výsledek bude stejný..

7 0
možnosti
Foto

K poznámce pana Strašila: Ano, správná připomínka. Leč problém v Evropských zemích je vyřešen tím, že jméno otce /dárce/ je archivováno a dítě má po dosažení 15 let věku právo požádat o sdělení tohoto jména. A to bez jakýchkoli majetkových nároků.

0 1
možnosti
AR

Nemusíme se hloupě opičit od některých jiných zemí. Oni ať si dělají co oni chtějí, ale nám nebudou určovat co my chceme.!!

2 0
možnosti
JSS

Píšete,že dítě má právo znát svého otce!! To je jasné a neopominutelné. Pak ovšem nemůže být anonymní početí, ledaže matka muže zapře nebo neví s kým !! Takže jste v rozporu. Navíc každý dárce musí být veden a početí in vitro jen ze zdravotních důvodů. Přes to nejede vlak......

2 0
možnosti
Foto

A není to náhodou tak, že jde pouze o zaplacení toho zákroku, zatímco samotný zákrok nijak ilegální není?

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS