Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Dnes by už Zemana volili i ti, kteří jej nevolili....protože má svůj názor.

8 8
možnosti
Foto

Ano, třeba přeříznout děvčata, pussy v rádiu, kalašnikov na premiéra. Báječné názory toho veselého chlapíka na Hradě.

Slyšel jste někdy slovo noblesa, úcta, slušnost?

9 0
možnosti
VE

Zeman má jednu výhodu - je proti přijímání "uprchlíků", na rozdíl od Drahoše a Horáčka. I když je Drahoš po všech ostatních stránkách vhodnější, tak přeci jenom imigrace je dnes nejdůležitější téma. Budoucí etnické složení ČR se rozhodne právě v nejbližších letech.

7 3
možnosti
VK

Nevím, proč ZemanOvci opakují jednu a tu samou lež.

Cituji Drahoše:

Já nejsem přítelem žádných kvót. To byla velmi špatná politika ze strany Evropské unie. Kromě toho spousta uprchlíků jsou ekonomičtí migranti. Evropa nemůže v žádném případě řešit ekonomickou migraci ani z Afriky, ani z Asie. Ekonomičtí migranti musí být vraceni zpátky a my se musíme snažit pomoci zemím, odkud se rekrutují. To je moje jednoznačné stanovisko.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-kandidatem-na-hrad-drahosem-dh6-/domaci.aspx?c=A170412_151044_domaci_kop

7 1
možnosti
JH

Velice angažovaný blog. Tomu se říká - Přání otcem myšlenky:-)

10 4
možnosti
VK

tohle napíše někdo, kdo napsal cca tisíc kritických blogů na ČT?8-o

3 3
možnosti
Foto

K poznámce pana P. Čejky: k bodu 1. - při odhadování výsledku voleb jde o PŘESUN hlasů / odliv / od jednoho kandidáta k druhému. V tomto smyslu může být odliv 5% hlasů k protikandidátovi pro MZ fatální. K bodu 2. - protizemanovský volič roku 2013 nemá důvod měnit názor. Takový krok by postrádal logiku. Jeden z diskutujících správně připomněl Zemanovo protimigrantské tažení, ale nepochybuji o tom, že i ostatní kandidáti budou umět najít v té věci postoj většinově přijatelný. K bodu 3. a 4. - odhadovat v tuto chvíli sílu jednotlivých kandidátů je velmi předčasné, viz nepolitický Babiš a jeho volební výsledek i současné preference. Chléb se začne lámat 6 týdnů před volbami.

1 0
možnosti

P90e21t82r 44Č78e63j15k98a

17. 4. 2017 13:57

Jenže k tomuhle přesunu téměř nedochází, tam pak u lidí takhle "zklamaných" dochází k přesunu k "nevoličům". Ve svém okolí neznám jediného člověka, který volil MZ a lituje toho způsobem, že by "nyní" ve druhém kole volil pro KSchw a stejnětak naopak.... Tenhle přesun se neodehrává od kandidáta k protikandidátovi (kór když jsou takhle navzájem vyhranění) ale od kandidáta k nevoliči. Ostatně pokles mezi prvním a druhým kolem jakýchkoliv voleb se vysvětluje tak, že někteří si v druhém kole prostě nevybrali. My zatím ve skutečnosti nevíme ty důležité údaje, totiž další reálné kandidáty (bude zajímavé hodnotit až hotovou kandidátku). O úspěchu/neúspěchu Zemana nebudou rozhodovat voliči Drahoše/Horáčka (jak říkám, ti soupeří o obdobnou skupinu voličů), ale budou o tom rozhodovat voliči menších a "méně důležitých" kandidátů (obdoba něčeho jako byl minule Franz, Dienstbier či Přemysl Sobotka; a ty zatím ještě neznáme). Příklon těhle voličů obdobných typů kandidátů pro volby 2018 k někomu z té dvojice v druhém kole, bude zásadní. Zeman tentokrát zřejmě nebude mít protikandidáta typu Dienstbiera (tzn. ze stejné zóny politického spektra).... takže zatím to vypadá, že se první kolo bude odehrávat v duchu boje o to, kdo proti Zemanovi půjde do druhého kola. ;-) Já totiž popravdě nevidím zatím nikoho, kdo by reálně Zemanovi jeho hlasy bral, Drahoš a Horáček to nejsou, nikdy nebyli a nebudou. ;-).

1 1
možnosti
ZB

Karma.Jsem optimista,pokud nepočítám uplné zaslepené fanatiky,je jistě dost lidí,kterým docvakne,že spolu se Zemanem volí i jeho dávno profláknuté spolupracovníky.Doufám,že kandidáti budou "kvality" té hradní bandy často voličum připomínat...

6 7
možnosti

P74e90t76r 95Č97e18j69k93a

17. 4. 2017 12:58

V té analýze máte celou řadu chyb....

1.) rozdíl mezi MZ a KSchw byl ve skutečnosti v druhém kole velmi výrazný - bylo to 54,8% vs. necelých 45,2% - tzn. bezmála 10% hlasů - skoro půl milionu hlasů - což v rámci pětimilionového elektorátu (který se dá očekávat i příště) je rozdíl dramatický.

2.) vycházíte z mylného předpokladu, že svého rozhodnutí litují snad jenom výhradně voliči MZ a voliči KSchw "musejí" být se svojí volbou 2013 spokojeni - ani zdaleka tomu tak není..... a přidám k tomu trochu ostřejší komentář - vzpomeňte na překvapení těch několika procent voličů, kteří volili v prvním kole prof. Franze potom, co v druhém kole oznámil, že dá hlas Zemanovi..... Osobně znám celou řadu lidí, kteří z bodrého knížete "Karla s čírem" značně vystřívěli - a v druhém kole by z nich byli pravděpodobně nevoliči.

3.) realita je v současné době taková, že skutečně silný protikandidát ve skutečnosti neexistuje, největší potenciál má Drahoš. Domnívám se, že navzdory předpokladům, strategie MZ nezúčastnit se debat může mít pro něj velmi dobrý důsledek - oni totiž Horáček s prof. Drahošem půjdou z velké části po stejných voličích a tudíž proti sobě (a pokud to přeženou, tak si voliče svého protikandidáta můžou odehnat) - stručně - dva se perou, třetí se směje.

4.) volby jsou až příští rok v únoru a domnívám se, že rozhodujícím téma pro prezidentské volby dosud neznáme - za sebe říkám, že jsem přesvědčen, že bude odvislé od výsledku voleb parlamentních a od politiky vlády, která z nich vzejde. Za sebe jsem přesvědčen, že čeští voliči většinově berou prezidenta jako politického aktéra (to jde vyvodit i z toho, že do druhého kola 2013 se dostali političtí matadoři) a tudíž prof. Drahoš má velice silný hendikep v tom, že ve vrcholové politice nikdy nebyl a není vyprofilovaný - mnohem raději bych ho viděl kandidovat na nezávislého senátora jako mezistupeň před prezidentskou volbou. Být nepochybně velmi inteligentní, slušný a důstojný je hezké, ale prezident je hlavně politik.

6 4
možnosti

P86e11t52r 46Č82e71j66k76a

17. 4. 2017 13:04

oprava: vystřízlívěli samozřejmě.... ;-)

0 0
možnosti
GK

tisic lidi tisic nazoru. Volby jsou az pristi rok a do voleb se stane jak v Cesku tak ve svete jeste tolik veci ktere nasledne ovlivni volby ze dnes mluvit o tom kdo zvitezi a kdo ne je jako hadani s kristalove koule.

2 0
možnosti
JR

J55a35n 34R38á82ž

17. 4. 2017 14:51

Asi tak!

0 0
možnosti
AR

Je na tom hodně pravdy. R^R^

2 2
možnosti
Foto

I56v58a46n 31M37a85r88e57k

17. 4. 2017 12:18

Zbytečné obavy a plané naděje p, Konáši. Už jste někdy zaslechl něco o "mlčící většině" ? Ta rozhodne , a ne vás pár "optimistů" . R^ [>-]

6 5
možnosti
JK

Pokud spoléháte na mlčící většinu, tak ta už volila posledně... a autor ji zahrnul do voličů Miloše Zemana. Eventuálně do jeho nevoličů.

1 1
možnosti
Foto

Překrucujete události, média propagovala Karla masivním způsobem a zejména pro Pražany bylo velkým překvapením, že nezvítězil.

12 10
možnosti
VK

Možná to pro tebe bude na kolotoči překvapením, ale média opět budou podporovat soupeře Zemana, ať jím bude kdokoliv. A hádej proč?

5 3
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1980x
Investiční poradce, sběratel, důchodce. Autor knihy Důvěrná zpráva o Janu Žižkovi z Trocnova.

Seznam rubrik