Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P42e70t87r 69Š71v90i34h50á88k

30. 11. 2015 15:11

Obrazy mě vždycky přitahovaly a nějaké jsem koupil. Jen jeden příběh s obrazem od Zrzavého mi pořád vrtá v hlavě. 

Je to už 2 roky. Na Aukru se často zjevují fejky, ale když se tam objevila Kleopatra od Zrzavého, vznikla i bouřlivá diskuse. Obraz byl velký s posudkem z dřívějších let. Na obrazu bylo napsáno věnování od Zrzavého pro nějakou paní.

Líbil se mi a tak jsem přihodil. Můj příhoz byl ale překonán. A tak jsem přihazoval a přihazoval a nakonec jsem vyhrával. Cena byla už 120.000 Kč. 

Poté se mi ozval prodejce. Domluvili jsme se, že se na obraz přijedu podívat. On chtěl obraz stáhnout z aukce. Nevím proč. Asi se něčeho bál. Domluvili jsme se na ceně 170.000 Kč.

Setkali jsme se na Vinohradech. Stál tam mladý pán, Zrzavého v ruce. Začal mluvit. Neměl zuby- to byl i prý důvod prodeje obrazu. Maminka prý znala Zrzavého, který jí obraz věnoval. A ona mu ho dala, aby ho prodal a nechal si udělat zuby. Byl celou dobu nervózní.

Obraz jsem prohlédl. Starý byl. Byl i hodně rychle namalován. Trochu čmáranice a velké vrstvy barvy. Posudek z dob socialismu byl i s razítky. 

Obraz jsem nekoupil. Než jsem dojel domů, tak už nebyl ani v aukci. Prý ho ale koupil někdo z Brna.

Mohl to být padělek a nemusel být. Až ho jednou někdo na aukci prodá za miliony, tak budu koukat :-)

0 0
možnosti
Foto

Velký obraz Zrzavého za 120.000? Na Aukru? Mladý muž bez zubů? Gratuluji k zachování chladné hlavy a zdravému úsudku. Bohužel, vždy se najde nějaký nešťastník, který uvěří.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS