Babiš, " matrix " a budoucnost české demokracie

Situace v českém politickém ringu se stává poněkud nepřehlednou i pro každodenního pozorovatele a už dávno se změnila v masopustní merendu.

                   Veselo ale v žádném případě není a nemělo by být. Na hysterické výkřiky českých poslanců je české voličstvo zvyklé, ale pokud se totálně sjednotí " vyznavači demokracie ", jak to vidíme v těchto hodinách, měl by se mít občan na pozoru. Střízlivému pozorovateli je poněkud nevolno, pokud prolhanost náhle odhaluje paní poslankyně Němcová, která byla dvacet let u všeho, co se v ODS šustlo , ale nic neviděla a neslyšela. Nebo pan Chovanec, který vešel v paměť národa v éře lánského povolebního skandálu lhaním jen o málo úpornějším než bylo to Haškovo. O protřelém poslanci Kalouskovi , pro něhož je pravdou jen to, co nevyšetří policie, darmo mluvit. Jaké náhlé prozření vede pana Fialu z ODS, že ochotně přitákává pánům Sobotkovi, Zaorálkovi, Filipovi nebo Kováčikovi ?

                      Mějme však na paměti kruciální význam dění těchto hodin pro osudy české demokracie. Pokud se sjednocené frontě " standartních " českých politiků podaří vyeliminovat tak mocného  muže s tak neomezenými finančními zdroji, kdo by pak vůbec mohl pohnout českým politickým hnojištěm ?. Už teď se urychleně vracejí do svých pozic všemožní Janouškové, Dalíkové, Rathové, Rittigové, Krausové etc. Kdo by pak mohl vykydat příšeří sněmovny a stovek státních úřadů jako stvořených pro neviditelné odklánění miliard neznámo kam ?

                        V tomto sporu nejde o Babiše, ale o ty ostatní, kteří by měli přijít po něm a nevlastní Agrofert, média ani jiné silové prostředky. Jde o to, kdo by zaplnil vakuum, vzniklé odstraněním tak vlivného a nezávislého hráče z českého politického kolbiště. A výhled  na toto budoucí hemžení není vůbec optimistický.

                        P.S. Autor upozorňuje případné diskutující, že nebyl, není a nehodlá být voličem

A. Babiše.

Autor: Jaroslav Konáš | čtvrtek 11.5.2017 7:58 | karma článku: 23,35 | přečteno: 549x
  • Další články autora

Jaroslav Konáš

Dynastie mužiků

24.2.2022 v 6:32 | Karma: 17,51

Jaroslav Konáš

Tma na konci tunelu

9.4.2021 v 11:18 | Karma: 24,19